BIST 100
9.141,31 -0,67%
DOLAR
39,6080 -0,02%
EURO
46,0067 0,20%
GRAM ALTIN
4.233,27 -1,35%
FAİZ
43,64 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
45,92 -0,19%
BITCOIN
105.734,00 1,86%
GBP/TRY
53,8101 0,36%
EUR/USD
1,1604 0,22%
BRENT
67,73 -5,25%
ÇEYREK ALTIN
6.921,40 -1,35%
Ankara Açık
Ankara hava durumu
22 °
Bitcoin
105.740 3.84%
Ethereum
2.428,48 8.41%
Tether
1,00 0.03%
XRP
2,20 9.12%
Binance Coin
642,31 3.12%
Solana
146,19 9.06%
TRON
0,272787 2.10%
Dogecoin
0,167287 8.57%
Cardano
0,592202 8.18%
Avalanche
18,46 9.28%
Dai
0,999822 0.00%
Arbitrum B. USDT
0,999951 0.02%
Polygon B. USDT
1,00 0.03%
Tezos
0,540569 8.37%
Decentraland
0,267475 11.06%

SATSO Üyelerine İş-Kur’dan 1.200 Kişilik İstihdam Programı

SATSO Üyelerine İş-Kur’dan 1.200 Kişilik İstihdam Programı

SAKARYA - İŞKUR’un yeni uygulamaya koyduğu, İşgücü Yetiştirme Programlarının tanıtımı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. İhracatın ve istihdamın sürükleyici gücü imalat sektörüne yönelik yeni destekler ile kadın istihdamı için geliştirilen programlardan yararlanarak istihdamını artıracak firmalarla 1.200 kişilik ilave istihdam için kurs ve program sözleşmesi imzalandı. 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün ALTUĞ’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Rahmi DOĞAN, İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA ile firma temsilcileri katıldılar. Törende, istihdama ilave destekte bulunacak firmalara teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.

İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü desteklemek ve kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacına yönelik İŞKUR’ un yeni programları Sakarya’da da SATSO iş birliği ile uygulanmaya başlandı. Proje hedefleri doğrultusunda, 7 firma ile 1.200 kişilik istihdam sözleşmesi imzalandı. Özellikle imalat sektöründe faaliyet gösteren ve kadın istihdamı taahhüdünde bulunan firmalar, işgücü piyasasına desteklerini belirttiler. İŞKUR’un yeni uygulamaya koyduğu ve firmalarla sözleşme imzalanan üç proje ile imalat sektörüne yönelik İşbaşı Eğitim Programlarının ayrıntıları da paylaşıldı. Ayrıca, firmaların sözleşme imzaladığı İŞKUR’un projeleri arasında; yenilenen şartlarıyla İşbaşı Eğitim

Programı (İEP), Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) ve Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı’nın (NİYEP) yer aldığı açıklandı.

Artan istihdam ve büyüyen imalat sektörü

İmza Töreni’nde konuşan Sakarya Valisi Rahmi Doğan şunları dile getirdi; “İŞKUR’ un yeni program destekleri, hem işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmeye, hem de iş arayan vatandaşlarımızın mesleki becerilerini artırarak istihdama katılmalarına fırsat sağlıyor. Hedefimiz, artan istihdamla birlikte imalat sektörünü daha da büyütmektir. Artı 1.200 kişilik istihdam İlimize hayırlı olsun. Sürece destek veren işverenlerimize teşekkür ediyor, gençlerimizi, kadınlarımızı ve iş arayan vatandaşlarımızı desteklerden yararlanarak istihdamda yer almaya davet ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Üreten kadınlar ekonominin yeni dinamosu olacak

SATSO’ nun ev sahipliği yaptığı toplantıda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün ALTUĞ, imzalanan programlardan yararlanan firmaların imalat sektöründe faaliyette bulunduklarını, yeteri kadar işgücü bulunamaması nedeniyle artık imalat sektörünün daha yoğun bir şekilde kadın istihdamına yönelmiş olduğunu belirtti. Ayrıca, Başkan Akgün ALTUĞ; “Bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliğinde kadının istihdamdaki rolü önemlidir. İŞKUR’un geliştirdiği projelerle hem kadınlar ekonomik hayata daha güçlü katılım sağlayacaklar, hem de işverenler nitelikli iş gücüne erişimleri desteklenecektir. Söz konusu çalışmamızın yaygınlaşarak kadın istihdamında ve nitelikli iş gücü temininde diğer firmalarımızın da yararlanmasını bekliyoruz” dedi. 

Üretimi aktif işgücü programlarıyla destekliyoruz

İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA; “imalat sektöründeki büyümeyi aktif işgücü programlarıyla destekliyoruz. Bu anlamda İŞKUR programlarının istihdam sürecinde kolaylık istihdam oranında esneklik yeniden yararlanma koşullarında da yeni fırsatlar geliştirdik.  Ayrıca, Kurum olarak kadınların imalat veya üretim sürecine dahil olmaları için yeni programları da uygulamaya aldık. Söz konusu programlarımız olan İşbaşı Eğitim Programı (İEP) Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP), Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) işverenlerimizi bu desteklerimizden faydalanmaya, kadınlarımızı da istihdamdan yararlanmaya bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

1.200 kişi istihdama katılıyor

İmzalanan sözleşmeyle YAZAKİ Türkiye A.Ş. ile 800 kişilik, PERİ Kalıp Ltd. Şti. ile 80 kişilik, OTOKAR A.Ş. ile 30 kişilik, NOKSEL Çelik Boru A.Ş. ile 30 kişilik, FEDERAL Elektrik A.Ş. ile 80 kişilik, TIRSAN Treyler San. A.Ş. ile 60 kişilik, ŞENPİLİÇ A.Ş. ile 80 kişilik olmak üzere toplamda 1.200 kişilik istihdam sözleşmesi imzalandı.  Söz konusu firmalar, İŞKUR’ un İşbaşı Eğitim Programları (İEP), Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP), Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) farklı projelerinden yararlanmak üzere imza attılar. Atılan imzalarla işsizlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra, sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün karşılanması hedeflenmektedir. Programın yerel ekonomiye katkı sağlayarak istihdam oranlarının artırılması öngörülmektedir. 

İŞKUR’ un yeni ve güncellenen programları İEP, NİYEP ve KİPAP?

İşbaşı Eğitim Programı (İEP), iş arayan kişilerin iş dünyasına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla sunduğu eğitim programıdır. Güncellenen hali ile imalat sanayisine yönelik kurs ve programlarda eğitim süresinin 2 katı olan istihdam yükümlülük oranı 1,5 katına, istihdam taahhüt oranı da %60’ dan %50’ ye indirilmiştir. Ayrıca, ilave kurs veya program talebinde bulunan iş yerlerinde, en son tamamlanan kurs veya programın başladığı dönemdeki sigortalı sayısının azalmaması şartı yeterli hale getirilmiştir. Bu esneklikler sayesinde işverenler daha kolay şekilde kurs/programlardan daha fazla faydalanabileceklerdir. Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP), iş arayanları mesleki eğitimle destekleyerek onları belirli sektörlerde nitelikli eleman olarak iş gücüne kazandırmayı amaçlayan bir projedir. Bu program, katılımcılara hem teorik hem de pratik eğitim sunarak, sektörün ihtiyaç duyduğu beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. Program teorik ve pratik eğitimlerin bir arada verilmesini ve program sonunda kursiyer katılımcılara mesleki eğitim sertifikası verilmesini içermektedir.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP), kadınların iş gücüne katılımını artırmayı amaçlayan bir destek programıdır. Bu proje, kadın çalışanları desteklemek için işverenlere finansal teşvikler sunarak kadınların istihdamını teşvik eder. KİPAP, kadınlara özel çocuk bakım desteği, maaş ve prim yardımları gibi avantajlar da sunarak, kadınların iş hayatında daha güçlü bir yer edinmesini sağlamaktadır. Ayrıca, uzun vadeli istihdam fırsatları oluşturmayı hedefleyerek, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlamaktadır.

 İstihdamını artıracak firmalara teşekkür belgesi verildi.

 İŞKUR programlarıyla istihdama ilave destek sağlayacak olan 7 firmaya teşekkür belgesi verildi. Firmalara, teşekkür belgelerini Vali Rahmi DOĞAN, İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA ve Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akgün ALTUĞ takdim etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

  • Hisse Fiyat Fark
  • Hisse Fiyat Fark
  • Hisse Hacim
  • A1CAP 0,00
  • MTRYO 0,00
  • MOPAS 0,00
  • MPARK 0,00
  • MRGYO 0,00